Українці переходять на електрокари.

"За перші 9 місяців 2018 року в Україну було імпортовано понад 5,7 тис. електромобілів. Майже половина з них – 2,2 тис. одиниць – ввезли в період з липня по вересень". Такі дані опубліковано Національним Промисловим Порталом з посиланням на аналітичний центр AUTO.ria.

фото з сайту uprom.info
Стимулюючим фактором є пільгові умови на ввезення електромобілів, які, на жаль, закінчуються цього року. Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко з цього приводу сказав: «Є проект закону, яким пропонують продовжити пільгові ставки мита та акцизу, а ось на рахунок ПДВ є сумніви. Швидше за все, його замінять на податковий кредит для покупців. Але і ця пропозиція всіляко блокується. Якщо його не приймуть, то в наступному році ціна на електромобілі зросте приблизно на 30%. Але якщо навіть і схвалять, для тих, хто отримує зарплату в конвертах і, отже, не може розраховувати на податковий кредит від держави, цінники все одно будуть вище приблизно на 20%. А це не зможе не позначитися на рівні продажів електромобілів в Україні».

Якщо говорити про рейтинг, то лідерство залишається за Nissan Leaf -  якщо за весь 2015 рік їх продали 149 штук, то до вересня 2018 було зареєстровано 5 665 машин.

На другому місці Tesla - у 2015-му таких машин в країну завезли 40 штук. А до 2018 на українських номерах їх по дорогах країни їздило 300 одиниць.

Дописати коментар

0 Коментарі