Розробка Alta Devices дозволяє покрити електромобілі сонячними батареями.

Як повідомляє Телеграм канал Новини І.Т.

Розробка Alta Devices дозволяє покрити електромобілі сонячними батареями. Ці батареї будуть живити допоміжні системи, збільшуючи пробіг без підзарядки.

фото з Телеграм каналу Новини І.Т.

Компанія Alta Devices, що спеціалізується на рішеннях для використання сонячної енергії в транспортних засобах, представила розробку, скромно названу «технологія четвертого покоління» (Gen4). Розробка дозволяє виготовляти тонкі, але міцні елементи сонячних батарей, які можна вбудовувати в кришку капота, дах і люк, бічні панелі кузова автомобіля.

Елементам можна надавати криволінійну форму, так що аеродинамічні і естетичні якості машини не страждають. У фотогальванічному шарі використовується арсенід галію, що дозволив отримати високу ефективність перетворення. Компанія нагадує, що їй належить рекорд ефективності сонячних батарей з одним переходом (він дорівнює 28,9%).

Передбачається, що електроенергії, вироблюваної новими батареями, буде досить для харчування допоміжних систем, включаючи ліхтарі і освітлення салону, вентилятори, обігрівачі сидінь. У разі електромобіля це означає, що пробіг без необхідності підзарядки від мережі збільшиться.

Дописати коментар

0 Коментарі