Але ж можна доволі просто - Не порушувати.

Перевищення швидкості, радари, штрафи. Це зараз доволі жваво обговорюється в соціальних мережах. Пропоную вашій увазі один з таких матеріалів, який опубліковано у facebook/. Отже...

фото з мережі facebook

#від_підписників

І знову М - МЕНТАЛІТЕТ.

В одній із автомобільних груп читаю пост, що поліція з новими крутими радарами ловитиме водіїв, що перевищують швидкість.

І під тим постом коментатори розділилися на 2 групи.

1. Як обдурити той радар, щоб він не показав перевищення швидкості. Рекламують якісь антирадари.

2. Як "парєшать", щоб уникнути відповідальності. Як з поліцейськими розмовляти, куди їх посилати і так далі.

І нікому навіть в голову не приходить просто не перевищувати дозволену швидкість.

От стандартна ситуація для Києва. Їдеш на роботу/з роботи, ранок/вечір, затори, світлофори і так далі. Доріг, де можна розігнатися не так і багато, здебільшого великі проспекти, де обмеження вже зараз встановлено не 50, а 80. Про якісь другорядні дороги годі чого і говорити, там в годину-пік така давка і тагнучка, що і дозволені 50 не поїдеш. І от їхати тобі нехай 10 км умовним проспектом Перемоги, де дозволено 80, проїдеш ти їх не перевищуючи швидкість за 7 з половиною ~ 8 хвилин. Топитимеш 100-120 петляючи між смугами, ризикуючи багато чим і постійно створюючи аварійні ситуації, то приїдеш аж на 2-3 хвилини швидше. Чи варті ці дві хвилини тих нервів і того ризику? Що можна встигнути за 2 хвилини? Та навіть кави не поп'єш толком. Але про це не думають, думають, як уникнути відповідальності, вчать закони, щоб "удєлать" патрульних, можливо, зняти це на відео і зібрати лайків в ютюбі за відео "классний пацан паставіл мусаров на мєста". І такі відео дійсно збирають купу лайків, ану, "проста людина" представника влади "удєлала". А потім коли "проста людина" стає винуватцем ДТП, то ті, хто ставили лайки під відео з "пастановкай на мєста мусаров", в увесь голос кричать про безлад на дорогах і "куда смотрят патрульниє".
М - МЕНТАЛІТЕТ

Дописати коментар

0 Коментарі