Законопроект по "євробляхах". Що й до чого...

Верховна Рада України прийняла за основу законопроекти №8487 та №8488, які не тільки посилять штрафи і контроль, а й зобов’яжуть при ввезенні машини вносити грошову гарантію. “Пересування громадянами України в митному режимі транзиту без фінансової гарантії (грошової застави у вигляді митних платежів) надалі буде неможливим”, — заявила депутат Ніна Южаніна.

фото з сайту uprom.info
Всі машини на єврономерах в Україні перебувають у режимі тимчасового ввезення. З моменту, як вони перетнули кордон, є всього лише один рік для того, щоб вивезти авто з території країни. І якщо українець порушує зазначені терміни (а отже і Митний кодекс), він має нести за це відповідальність.

Як буде вираховуватись сума гарантії, навіщо її платити та куди підуть гроші? 

У Митному кодексі зазначено - “Повернення грошової застави може здійснюватися в будь-якому органі доходів і зборів, навіть якщо вона вносилася на рахунок іншого органу доходів і зборів. За письмовою заявою внесені як грошова застава кошти можуть бути використані для сплати митних платежів або для забезпечення сплати митних платежів за іншим зобов’язанням особи перед органами доходів і зборів”.

Більш детально - на сайті Національний Промисловий Портал у публікації "
Кінець ери єврономерів” в Україні: у Верховній Раді прийняли закон, який все змінить".

Дописати коментар

0 Коментарі