Так звідки ж гроші взяти?

Цікаві люди наші політики. Особливо напередодні виборів - наобіцяють такого, що й не знаєш, що з тим "добром" робити. Ось, наприклад, обіцяють знизити ціни на газ, ввести безкоштовну медицину, підвищити зарплатню та пенсії. Як послухаєш - суцільний комунізм буде! Молодь не знає, що то таке, а літні люди пам'ятають обіцянку Микити Хрущова, що у 1980 році почнеться той самий "комунізм", коли нічого не робиш і все маєш. І який він насправді був, бо якраз з початком 80-х років воно й почалось... А все чому? А все тому, що ми в ту казочку повірили, ми її чекали, і ми її, таки, дочекались. Бо коли дуже сильно чекаєш, то завжди дочекаєшся.

малюнок з сайту censor.net.ua

От обіцяють, що газ буде дешевший в рази. Добре це? Звичайно, але... Той газ має свою ціну. І якщо зробити його в рази дешевшим, то хтось має заплатити ту різницю в ціні. Хто? Держава, звісно. І виникає наступне питання - А звідки у держави гроші? Звісно, що з бюджету. А бюджет - то наші з вами податки. І для того, щоб зняти гроші з бюджету на оплату газу, бодай навіть часткову, доведеться забрати їх у тих же пенсіонерів, освітян, лікарів, науковців, військових, тобто тих, кого називають бюджетниками. Але ж ми, тобто наші політики, обіцяли їм підвищити пенсії, зарплатню, гроші на обладнання лікарень, шкіл, ремонти доріг!... От коло популізму і замкнулось - тут латаємо - там рветься, там латаємо - тут дірка вилазить. Не спрацьовує комуністичний механізм "відібрати й розділити".

То як нам далі жити, що зробити, щоб було краще життя? Бо комунізм, який обіцяють популісти, покращення не принесе. Все доволі просто - необхідно звикати за все платити зі своєї кишені. І думати не про "халяву", а про те, як заробити більше, як витрачати менше, заощаджуючи той самий газ, дбаючи про утеплення своєї квартири, багато ще чого. Бо інакше - буде нам комунізм, будуть замість Опелів, Рено та Мерседесів Москвічі та Лади, будуть черги за пивом та горілкою, за м'ясом, буде нам усім ковбаса по 2.20..., але на картинці. І інколи ми зможемо її покуштувати. Не вірите? А спитайте тих, хто ще пам'ятає хрущовський "комунізм"...



Дописати коментар

0 Коментарі