Олеський замок

Кажуть, що це один з найдавніших замків в Україні, а побудував його один з синів галицько-волинського князя Юрія Львовича. Чи то був Андрій, чи Лев - невідомо, але перша згадка про цей замок датована 1327 роком, коли володарем замку став князь Юрій ІІ.

фото з колекції wikimedia.org

Важкі то були часи для земель, які ще недавно були могутнім Галицько-Волинським князівством. Знаходячись на кордоні Литви і Польщі, Олеський замок неодноразово переходив до рук нових господарів - ним володів і литовський князь Любарт, і польський король Казимир ІІІ, і князь Владислав Опольський, який у 1375 році передав замок галицькому латинському архієпископу. Багато чого було, ті ж самі татарські набіги у 1512 та 1519 роках, після яких почалися роботи по зміцненю кріпосних мурів та оборонних валів.

Майже сучасного вигляду замок набрав за часів великого руського магната Івана Даниловича, який став володарем в 1605 році в результаті одруження з Софією Жолкевською.

Hotels24.ua Отели за полцены и реальные отзывы гостей!

Багато цікавого в історії цього замку, у 1833 році він навіть пережив землетрус, після якого розтріскались стіни, а деякі приміщення стали непридатними для житла. Але, краще один раз побачити, аніж сто разів почути. Тим більше, що від траси Київ-Львів це в декількох хвилинах. А як доїхати можна поглянути на інтерактивній мапі проекту
Замки та фортеці України. Інтерактивна мапа,
(координати 49.9685, 24.90088)

Джерело - Вікіпедія
Відео - Youtube канал Варіанти Львів

Дописати коментар

0 Коментарі